Haas-teambaas Günther Steiner staat bekend om zijn one-liners en andere duidelijke uitspraken, maar erkent nu dat hij en het team beter naar coureurs Kevin Magnussen en Romain Grosjean hadden moeten luisteren wat betreft de prestaties van Haas’ bolide, de VF-19.

“Ik kan niet in detail treden, maar we hadden beter naar ze moeten luisteren wat betreft het gedrag van de auto. We hebben in plaats daarvan denk ik te veel naar de nummers, de data, gekeken”, vertelt Steiner aan Crash.net.

Haas worstelt al het hele jaar met de VF-19, en dan vooral hoe die met de banden omspringt. Hoewel het team meerdere updates heeft gebracht gedurende 2019, brachten die geen soelaas. Haas heeft daarom herhaaldelijk op de originele ‘Australië-specificatie’ van de bolide teruggegrepen, met vooral Grosjean die daar een voorkeur voor had.

Lees ook: Grosjean: ‘Problemen bij Haas doen me denken aan Lotus’ problemen in 2014′

Romain Grosjean en Kevin Magnussen hebben dit jaar te stellen met een bokkige Haas-bolide.

De laatste races rijdt Haas met een combinatie van nieuwe onderdelen en de ‘Australië-spec‘. Volgens Steiner had het Amerikaanse team het ‘heel anders’ (lees: beter) kunnen doen als het vanaf de Grote Prijs van Spanje, toen het met de eerste grote update kwam, beter naar de feedback van de coureurs had geluisterd.

“Zaak is denk ik nu om de opmerkingen van de coureurs naast de data te leggen, zodat we begrijpen hoe het allemaal zit”, stelt Steiner. Volgens de Italiaan in Amerikaanse dienst wordt de rest van 2019 hoe dan ook zeer lastig voor de kleinste renstal op de grid, zo maakte hij eerder al duidelijk.

Lees ook: Haas verwacht geen verbetering dit seizoen: ‘Toch nog maar vier races te gaan’