Haas F1-teambaas Günther Steiner verwacht dat de laatste vier races van het seizoen niet beter zullen worden voor de Amerikaanse renstal. Steiner noemt het ‘slopend’ dat de problemen nog niet opgelost zijn. De banden vormen volgens Steiner nog steeds een groot probleem voor het team. 

In Japan kwamen Romain Grosjean en Kevin Magnussen niet verder dan de veertiende en zestiende plaats. In de Grand Prix van Duitsland scoorde Haas F1-team nog tien punten, maar sindsdien pakte de Amerikaanse renstal slechts twee punten in zes races. Volgens teambaas Günther Steiner is er dan voorlopig ook geen licht aan het einde van de tunnel en verwacht hij geen verbeteringen in de komende races.

”Niet op de korte termijn, nee”, zegt Steiner in gesprek met Motorsport.com. ”We weten waar we staan en we weten waardoor we hier staan, maar het oplossen is een ander probleem. Ik weet niet of we het dit jaar nog consistent onder controle kunnen krijgen”, aldus de Italiaan.

”Er zijn toch nog maar vier races te gaan”, voegt de Haas F1-teambaas toe. ”Het is niet zo dat ik je kan vertellen dat we de komende twee races updates meenemen die de problemen zullen oplossen. We moeten ervoor zorgen dat dit volgend jaar niet nog eens gebeurt, want het is nogal slopend”, aldus Steiner.

Lees ook: Magnussen schaamt zich voor crash in kwalificatie: ‘Ik liet iedereen zien hoe het niet moet’

Foto: Motorsport Images

Bandentemperatuur
De laatste vier races van het seizoen zullen niet beter worden voor Haas F1, verwacht Steiner. ”Mexico zal slecht worden voor ons vanwege de ijle lucht daar.” Volgens Steiner bezorgden de banden in Japan opnieuw problemen voor Grosjean en Magnussen, die er geen temperatuur in konden krijgen. ”Het was meer van hetzelfde. Nu weten we dat dit soort dingen gebeuren, en dat is niet prettig. Je gaat de race in met de gedachte dat je ergens toch wel problemen krijgt met de banden, omdat we niet de temperatuur erin kunnen krijgen om ze goed te laten werken”, aldus Steiner.

”Wanneer de blauwe vlaggen komen moet je afremmen, koelen je banden af en kunnen we de temperatuur niet terugkrijgen. Dan val je weer terug. Het klinkt bijna te simpel om er geen oplossing voor te hebben, maar dat is hoe het gaat. Dus zelfs als we goed kwalificeren, in Q3 komen is nog steeds een prestatie, dan kunnen we dat niet volhouden in de race. We kunnen de temperatuur gewoon niet in de banden houden”, sluit Steiner af.

Lees ook: Grosjean: ‘Problemen Haas doen me denken aan problemen bij Lotus in 2014’

Foto: Motorsport Images