*

Steiner ziet veranderen van coureurs niet zitten: ‘Zou een wanhopige zet zijn’

Laurens Stade

Laurens Stade

1 augustus 2019 15:38

Steiner ziet veranderen van coureurs niet zitten: ‘Zou een wanhopige zet zijn’

Haas-teambaas Günther Steiner zegt dat het team niet wil denken aan een andere line-up voor de rest van het huidige seizoen. Het zou ‘meer vragen dan antwoorden’ opleveren volgens de Italiaan. Ook wil Steiner zich niet bemoeien met de relatie die de coureurs onderling hebben.

In de laatste twee races in Silverstone en Hockenheim kwamen de teamgenoten met elkaar in contact. In Silverstone vielen ze daardoor uit, in Hockenheim scheelde het weinig of het team had weer nul punten. Maar volgens Steiner zou het vervangen van een van de coureurs een ‘wanhoopsdaad’ zijn. ”Daar denk ik niet aan. Het hoort erbij, maar het is niet logisch. Het levert alleen maar meer vragen dan antwoorden op”, aldus Steiner. ”Je verstoort daarmee een hoop andere zaken, dus dat zou echt een wanhopige zet zijn.”

Volgens de Italiaan was de samenwerking tussen Grosjean en Magnussen niet gedoemd omdat hij gelooft dat ze het team kunnen helpen, al kunnen ze elkaar niet uitstaan. ”Als je een beslissing neemt, speelt de chemie altijd een rol. Wie pusht wie en dat soort zaken. Het is dus niets nieuws als we een beslissing maken over de toekomst van de coureurs”, aldus Steiner.

Lees ook: Haas nog altijd met vraagtekens chassis: ‘Weten niet wat er met de racesnelheid gebeurt’

Foto: Motorsport Images

‘Moeten teamorders geven’
”Ik kan het niet verhelpen als ze niet met elkaar om kunnen gaan”, vervolgt de teambaas. ”Zolang ze het team respecteren en doen wat het team van hen verlangt, kan ik ermee leven. Als ze niet met elkaar praten, en zolang ze niets negatiefs doen richting het team, moet en kan ik daarmee leven. Iemand dwingen om een goede relatie te hebben met iemand anders werkt gewoon niet. Ik ben geen psycholoog, maar dat weet ik wel”, aldus Steiner.

De teambaas zegt dat hij harder zal optreden en orders uit gaat delen om incidenten in de toekomst te voorkomen. ”Het is de enige oplossing. Ik moet strikt zijn en ze vertellen wat ze moeten doen als ze in de buurt van elkaar rijden. Als ze niet in de buurt van elkaar rijden maakt het me weinig uit wat ze doen. Als ze wel bij elkaar rijden moeten we het heft uit hun handen nemen en bepalen wie wat doet”, zegt Steiner in aanloop naar de Hongaarse Grand Prix.

Lees ook: Steiner nog steeds boos op Grosjean en Magnussen, Rich Energy staat nog op Haas-auto