Met name Jenson Button liet zich vandaag goed zien op Spa-Francorchamps. De Brit noteerde een keurige vierde en vijfde tijd. In zijn kielzog stuurde Kevin Magnussen zijn MP4-29 naar de zevende en negende tijd.

Jenson Button zat er met zijn tijden vanaf het allereerste begin in de eerste vrije training goed bij. Het leverde hem aan het eind van de dag een vijfde tijd op, een klassering waar McLaren anno 2014 niet ontevreden mee hoeft te zijn. Maar Jenson Button zou Jenson Button niet zijn als hij toch nog genoeg ruimte ziet voor verbetering.

“Ik ben heel tevreden met hoe het ging op de zachte compound, maar op het medium rubber voelt mijn teamgenoot zich beduidend beter dan ik”, aldus Button. “We willen graag begrijpen hoe dat mogelijk is. In de eerste sector waren doorgaans het snelste team, in de laatste sector gaven we niet meer dan een tiende toe, maar in de tweede sector verloren we zomaar een seconde. Daar moeten we dus nog een beter balans in zien te vinden. Al met al doet de auto het dus redelijk goed, maar we zijn er nog niet.”

Jenson Button wil tot slot nog iets kwijt over het rijden door Eau Rouge met een huidige Formule 1-auto: “Dat is op zijn zachtst gezged een interessante aangelegheid. Het is niet niks om met driehonderd kilometer per uur en overstuur door die bocht te jakkeren. Ik geef toe dat ik in mijn helm heel wat kreetjes van opwinding heb geslaakt. Dat zijn van die typische ‘Spa-momentjes’.”

Kevin Magnussen
McLaren-rookie Kevin Magnussen had het eveneens erg naar zijn zin in de cockpit: “Het blijft genieten om hier in Spa met een raceauto te rijden. Ik kon bovendien lekker gas geven vandaag, want het ging gewoon lekker. Er valt nog genoeg te verbeteren, of op zijn minst te finetunen, maar het begin is goed.”

“Ik hoop overigens op droog weer voor de rest van het weekend, aangezien ons dat meer inzicht zou geven in onze vorderingen. Bovendien is een droog Spa-Francorchamps een suk uitdagender dan wanneer er een laag water op staat. En oh ja, Eau Rouge kan nog steeds vol gas worden genomen.”