F1-debutant Alexander Rossi had zich graag vóór teamgenoot Will Stevens gekwalificeerd, maar zover liet de Engelsman het niet komen in de straten van Singapore.

Will Stevens bleef Alexander Rossi in Q1, traditiegetrouw het begin -en eindstation voor Manor, een halve seconde voor. Daarmee heeft hij zich naar eigen zeggen herpakt in een weekend dat hij typeert als ‘het slechtste tot nu toe’. Op vrijdag verloor hij de controle over zijn auto en belandde hij in de muur: “Het is mijn eerste keer hier in Singapore, dus ik had al niet de luxe om heel veel tracktime te kunnen missen.”

“Vanochtend wisten we alnog een lange run te rijden en dat heeft mijn vertrouwen weer een beetje hersteld. Ik wist dat ik de tijd kon rijden die uiteindelijk gereden heb. Ik had tijdens mijn laatste run een vrije baan voor me en ik kon echt pushen. Ik zie de race nu veel optimistischer tegemoet dan pak hem beet een dag geleden. Ik kijk er naar uit!”

Rossi
Alexander Rossi steekt aan de andere kant van de pitbox zijn teleurstelling, en daarmee ook zijn ambities, niet onder stoelen of banken: “Het was mijn doel om me vóór Will te kwalificeren. Alles minder dan dat beschouw ik dan ook als teleurstellend.”

“Ik was de hele morgen snel en hetzelfde mag gezegd worden van mijn eerste kwalificatierun, maar helaas wisten we ons in de tweede run niet voldoende te verbeteren. Het wordt morgen een zware eerste race voor mij, maar het is een moment waar ik heel erg lang naar uit heb gekeken. Ik kan niet wachten om van start gaan!”