Kort na de start leek Williams af te stevenen op prima teamresultaat, maar in plaats daarvan moeten Bottas en Massa zich tevreden stellen met de achtste en negende plaats.

Het was Valtteri Bottas die met zijn Williams in de eerste bocht tegen de Mercedes van Lewis Hamilton aanschoof. Het deed Hamilton geen goed, maar Bottas evenmin. Hij beschadigde er zijn voorvleugel bij en het kwam hem op een drive through penalty te staan.

“Die doorrijstraf schopte onze strategie danig in de war. Daar kon ik eigenlijk amper van herstellen. Bovendien werd mijn snelheid gehinderd door schade aan de wagen door het contact met Hamilton. Het is jammer dat het gebeurde, het heeft ons allebei onze race gekost.”

“De eerste twee races van het seizoen waren niet geweldig, maar we blijven optimistisch voor de toekomst. Ik hoop dat we tijdens de volgende al het een en ander goed kunnen maken.”

Massa
Felipe Massa deed het op de achtste plaats fractioneel beter dan zijn teamgenoot, al moet daarbij worden gezegd dat Massa verschoond bleef van incidenten en straffen. Het was puur de strategie die hem na een wervelende start terug deed vallen.

“De start was echt geweldig, blikt de Braziliaan terug op de race. “Ik ging van zeven naar twee, maar helaas werkte de tweestopstrategie niet zoals we gehoopt hadden. De snelheid op de medium banden was gewoon niet goed. Het zorgde ervoor dat de jongens op zachter rubber ons konden passeren en zich voor ons konden handhaven. Er jammer dus, maar hier moeten we van leren met het oog op de volgende race.”