De Strategy Group vergadert komende maandag over een voorstel om vanaf volgend jaar het gebruik van overjarige motoren toe te staan. Dat schrijft Autosport.

Door een maas in het motorreglement kon Manor dit jaar al rijden met Ferrari-motoren uit 2014. De FIA scherpte de regels aan omdat dat eigenlijk niet de bedoeling was, maar als de Strategy Group met het voorstel instemt, hebben vanaf 2016 alle teams de mogelijkheid om oude motoren in te zetten.

Tegen een lagere prijs uiteraard, al moet volgens Autosport nog wel worden besproken hoeveel goedkoper de overjarige krachtbronnen precies worden.

Overjarige motoren zouden een interessante optie zijn voor Manor, als dat team volgend seizoen in zee gaat met Mercedes. Toto Wolff, teambaas van het Duitse team, gaf dinsdag nog toe aan Autosport dat er gesprekken zijn tussen Mercedes en Manor. “Manor is rond aan het kijken”, vertelde Wolff.

Ook de situatie rondom de motordeal tussen Red Bull en Ferrari krijgt mogelijk een extra dimensie als er overjarige Ferrari-blokken in het spel komen. Het zou voor de Scuderia een uitgelezen mogelijkheid zijn om Red Bull, dat bijna geen andere keus heeft dan met de Italianen in zee te gaan, van motoren te voorzien zonder zichzelf onnodig te beconcurreren.