Red Bull-kopstuk Helmut Marko heeft bevestigd dat Mercedes geen optie meer is voor de formatie die naar alle waarschijnlijkheid gaat breken met haar huidige motorleverancier Renault.

Hoewel niemand van Red Bull vooralsnog definitief heeft bevestigd dat Red Bull haar doorlopende contract met Renault heeft verbroken, geeft Marko in gesprek met Bild wel tussen neus en lippen door dat Red Bull in ieder geval op zoek is naar een nieuwe motorleverancier.

Wat de Oostenrijker daarbij verder duidelijk maakt, is dat een overstap naar Mercedes – zoals eerder bericht – inderdaad geen optie meer is. “Mercedes is voor ons geen thema meer”, vertelt Marko. “Wij kijken inmiddels verder”, verklapt hij.

Mercedes heeft volgens recente mediaberichten wel degelijk overwogen in zee te gaan met Red Bull. Mercedes-teambaas en -motorsportchef Toto Wolff had daarbij wel vanaf het begin twijfels, waarop topman Dieter Zetsche nu besloten zou hebben dat Mercedes geen motoren aan Red Bull moet leveren.

Ferrari is daarmee de enige realistische optie voor Red Bull, zo lijkt het. Afgelopen weekend in Monza zouden er dan ook gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Ferrari-president Sergio Marchionne en vertegenwoordigers van het team van energiedrankfabrikant.

Volgens Bild zou een verzoening met Renault na de afzegging van Mercedes niet uitgesloten zijn, maar Auto, Motor und Sport bericht dat de breuk een feit is en Red Bull als gevolg daarvan ook Total en het aan Renault-partner Nissan gelieerde Infiniti verliest als sponsors.

Red Bull zou daardoor in één klap zo’n tachtig miljoen euro aan inkomsten verliezen. De Duitse publicatie meldt verder dat een deal met Ferrari – net als de eerder gehoopte deal met Mercedes – sowieso ‘een tussenoplossing’ zou zijn.

Red Bull is volgens Auto, Motor und Sport namelijk nog steeds op zoek naar een autofabrikant om mee te werken, waarbij de voorkeur uit zou gaan naar een merk uit de Volkswagen Group. Red Bull zou dan samen met motorbouwer Ilmor en het automerk in kwestie zelf een motor willen produceren.

Foto: Helmut Marko (links) met Toto Wolff van Mercedes.