Mercedes-topman Toto Wolff hinkt op twee gedachten wat betreft het eventueel leveren van motoren aan Red Bull. Wolff ziet hij er wel wat in, maar weet dat hij zo ook een rivaal in de kaart zou spelen.

Dat legt de Oostenrijker uit aan de Italiaanse Gazzetta dello Sport, de publicatie waaraan hij desgevraagd vertelt dat hij als motorsportchef van Mercedes wel iets ziet in een toekomstige samenwerking met Red Bull. “Ze hebben een contract met Renault en ik wil me daar niet tussen dringen, maar als hoofd van Mercedes’ motorsporttak en iemand die aan het belang van de sport als geheel denkt, zou het een interessante optie zijn”, erkent Wolff.

Voor Mercedes zou het aangaan van een relatie met Red Bull vooral aantrekkelijk zijn omdat het de Duitse automaker zou koppelen aan ‘een merk dat jonge mensen aanspreekt en bekend staat om haar successen’.

Wat echter tegen het eventuele leveren van motoren aan Red Bull spreekt, is dat het team van de energiedrankfabrikant een rivaal is. “Als teambaas van de Formule 1-stal van Mercedes, weet ik dat het niet verstandig zou zijn om een rivaal die erom bekend staat goede auto’s te bouwen op deze manier sterker te maken”, zegt Wolff, die er afhankelijk van de pet die hij op heeft dus anders naar kijkt.

Red Bull
Red Bull heeft een tot en met eind 2016 doorlopende deal met Renault, maar ligt overhoop met de Franse motorleverancier. Naar verluidt wordt er al enige tijd serieus gedacht aan een overstap naar Meredes en zelfs onderhandeld, al heeft Red Bull hier publiekelijk weinig los over willen laten.

Red Bull is eerder in verband gebracht met een overstap naar Ferrari, maar Red Bull-teambaas Christian Horner gaf al snel aan dat dit geen serieuze optie is. Voor Red Bull is het verder ook afwachten wat Renault in de toekomst besluit te doen.

Foto: Wolff (rechts) met Horner.