*

Strijdlustige Vettel grapt: ‘Vanaf de tweede startplek lijkt bocht één dichterbij’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 november 2019 23:28

Strijdlustige Vettel grapt: ‘Vanaf de tweede startplek lijkt bocht één dichterbij’
Motorsport Images

Sebastian Vettel kwam een minieme 0.012 seconde te kort om poleposition te pakken op het Circuit of the Americas, maar richt zich nu op de eerste handvol honderd meter van de race. “Het is nu hopen op een goede start.”

En Vettel vertrekt daarbij dus van de tweede plek, want zo’n gaatje van net iets meer dan een honderdste, daar past doorgaans geen auto meer tussen. “Een honderdste weet je ook altijd wel ergens te vinden”, laat Vettel doorschemeren dat hij denkt dat pole erin had gezeten, zonder er te zwaar aan te tillen: “Want het was een spannende kwalificatie, heel close.”

Lees ook: Bottas grijpt poleposition voor Grand Prix van Amerika

De Duitser verloor naar eigen zeggen bij zijn laatste run wat tijd in de aanloop naar ‘het snelle gedeelte’ van het rondje. “Ik dacht ook echt dat ik ergens nog wel wat kon vinden”, erkent hij. “Ik hoop nu op een goede start en goede race”, zegt Vettel, die grapt dat de run naar de zo brede eerste bocht ‘korter lijkt vanaf de binnenkant’ op startplaats twee. “Al moet ik dat natuurlijk ook zeggen nu ik aan deze kant sta!”, lacht hij.

Hoewel hij uiteraard hoopt bij de start gelijk een plekje te winnen, weet Vettel dat de strijd niet al in de eerste bocht beslist wordt. “We staan vooraan allemaal op medium-banden, dus wat dat betreft is er geen verschil. De eerste ronde is belangrijk, maar daarna volgt nog een lange, drukke race.”

Lees ook: Zo pakt Hamilton in Amerika zijn zesde wereldtitel

Lees meer over

Ferrari Vettel