Lance Stroll maakte op zijn eerste echte dag in Monaco dezelfde fouten als thuis op de Playstation. Zorgen om zijn crash bij Massenet, een baandeel dat hij op de Playstation wel onder controle heeft, maakt de Canadees zich echter niet.

Het was voor veel van zijn critici waarschijnlijk aftellen, maar na iets minder dan een uur in de middagsessie was het dan zover: Stroll stond met zijn Williams in de vangrail geparkeerd, na een fout bij Massenet, en het was einde sessie voor de rookie.

Stroll Williams wordt weggetakeld.

Met de crash zelf, zit Stroll echter niet zo, vertelt hij: “Ik zocht naar de limiet, maar verloor de achterkant en kwam op het vuil. Echt zo’n typische fout die je op een stratencircuit maakt, maar als je in Monaco de vangrail niet raakt, zit je ook niet echt op de limiet.”

“Ik weet nu in ieder geval hoe het moet voor zaterdag en ik heb de derde training nog om weer in een ritme te komen”, zegt Stroll, die los van de crash happy is met zijn donderdag in Monaco. Hoewel hij nu weet hoe hij door Massenet moet, zijn er nog wel twee bochten die hij nog niet onder de knie heeft.

Het kan nog beter voor Stroll in Monaco. Foto: Racepictures.

“Dat zijn bocht acht en negentien, de laatste”, zegt hij over Portier en Anthony Noghès. “Dat zijn de enige twee plekken waar ik echt nog wat moet vinden. Ik word er ook best pissig van, want op de Playstation lukt het me ook maar niet die bochten goed te nemen en in het echt is het dus niet anders!”

De bocht waar hij donderdag dus crashte, ging wel goed op de Playstation voor Stroll, die overigens ook gewoon in Williams’ simulator heeft geoefend. Teamgenoot Felipe Massa denkt ook dat Stroll er niet te zwaar aan moet tillen. “Het is zijn eerste keer in Monaco, dan gebeuren dit soort dingen nu eenmaal.”

“Veel coureurs crashen de eerste keer dat ze naar Monaco komen. Zie het maar als een welkomstgroet. Wat in elk geval goed was voor Lance, is dat hij goede rondetijden reed”, zegt Massa – zelf elfde en dertiende – over de coureur die twee keer op P16 eindigde.