*

Stroll ‘heel happy’ met huidige reeks: ‘Maar kwalificeren kan wel beter’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maanden geleden

Stroll ‘heel happy’ met huidige reeks: ‘Maar kwalificeren kan wel beter’
Sutton Images

Williams-coureur Lance Stroll is ‘heel happy’ met de reeks die hij de laatste tijd heeft neergezet. In vier van de laatste zes races eindigde de Canadees in de punten.

Stroll heeft de afgelopen zes races 22 punten verzameld, waardoor hij van de dertiende naar de tiende plek in het kampioenschap is geklommen. De vier puntenfinishes in de staart van het seizoen volgen op drie toptienklasseringen in de eerste twaalf races van het jaar.

“Het is een goede reeks geweest”, zegt Stroll, die bij de vorige race, in Mexico, als zesde finishte. “We hebben de laatste races aardig wat punten gescoord. Ik ben heel happy met hoe dat is gegaan.” Wat nog wel beter kan volgens Stroll, is kwalificeren. “Daarin moeten we nog wat dingen veranderen.”

“Het gaat vooral om kleine fouten die voorkomen hebben dat we ons potentieel op zaterdag kunnen realiseren”, zegt Stroll, die in het kwalificatieduel met 15 -2 achter staat op teamgenoot Felipe Massa. “Met wat meer ervaring en een goede gedetailleerde analyse kunnen we onze kwalificaties echter verbeteren”, gelooft Stroll.

Zoals gezegd gaat het op zondag wel lekker, en Stroll is daar trots op. “Wat dat betreft is het gewoon een zaak van vooral zo doorgaan.” Dat is dan nog twee races met Massa naast zich, want de Braziliaan stopt er na dit jaar mee en in 2018 krijgt Stroll dus een andere teamgenoot.

Williams heeft nog geen keuze gemaakt, maar het maakt Stroll niet uit, zegt hij. “Het is volledig aan het team. Mijn job is de auto besturen en het team regelt de rest.” Robert Kubica en Paul di Resta zouden met stip op het lijstje van het team uit Grove staan, met Pascal Wehrlein en Daniil Kvyat outsiders in de strijd om Massa’s zitje.

Lees meer over

Stroll Williams