Twee weken nadat Lance Stroll zijn eerste punten scoorde, stond hij nu voor het eerst op het Formule 1-podium: “Dit had ik nooit verwacht.”

Zijn pretoogjes op het podium spraken boekdelen: Lance Stroll, verkozen tot Driver of the Day, is blij. Heel erg blij zelfs, al zegt hij ook nog niet te beseffen wat er allemaal is gebeurd op het Baku City Circuit: “Ik weet niet goed wat ik moeten zeggen”, aldus de Canadees, om vervolgens uit te leggen hoe hij op het podium terecht is gekomen.

“Het was een hectische race met veel crashes. Het was dan ook zaak het hoofd tot het einde koel te houden en zo uit de problemen te blijven. Ons tempo was bovendien goed, al werd het op de streep nog even heel spannend met Valtteri Bottas. Ik denk dat er niet heel veel vaker twee coureurs zo dicht bij elkaar finishten”, aldus Stroll, die om het missen van P2 niet minder van zijn middag heeft genoten: “Wat een race!”

Stroll’s eerste podiumplaats volgt op zijn eerste puntenklassering twee weken geleden in Canada. Het geluk lijkt na een moeizame beginperiode die hem op veel kritiek kwam te staan eindelijk aan zijn kant. “We hebben natuurlijk enkele lastige races gekend, maar de laatste twee Grand Prix-weekenden waren geweldig”, jubelt de huidige nummer twaalf in het kampioenschap.