*

Stroll: ‘Massa was geen mentor voor me’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

5 februari 2018 12:28

Stroll: ‘Massa was geen mentor voor me’
Sutton Images

Lance Stroll maakt zich geen zorgen dat hij dit jaar een debutant als teamgenoot heeft in plaats van een ervaren rot zoals afgelopen seizoen. Tegen Autosport zegt Stroll dat Felipe Massa geen mentorrol vervulde in zijn debuutjaar.

“Hij heeft me in geen enkel opzicht op weg geholpen”, beweert Stroll tegenover Autosport. “Hij was een teamgenoot als iedere andere. Hij probeerde zo hard mogelijk te rijden en ik deed datzelfde. En wie zijn zaken beter voor elkaar had, eindigde voor de andere. Meer was er niet. Ik weet niet waarom mensen denken dat hij een coach of mentor voor me was, want dat was niet zo.”

Nadat Massa in 2016 zijn pensioen al had aangekondigd, werd hij door Williams gevraagd toch nog een jaartje te blijven omdat Valtteri Bottas naar Mercedes overstapte. Het team wilde liever niet met twee onervaren coureurs aan de start verschijnen. Daar komt Williams nu op terug, want komend seizoen rijdt Stroll samen met de Russische rookie Sergej Sirotkin.

“Of mijn teamgenoot nu vijftien jaar ervaring heeft of slechts één jaar, verandert niets aan mijn benadering”, stelt Stroll. Toch denkt hij dat de inbreng van Robert Kubica als testcoureur waardevol zal zijn. “Hij kan ons zeker vooruithelpen, zoals Felipe dat ook deed. Hij heeft een goede kijk op wat er verbeterd kan worden aan de auto.”

Felipe Massa onthoudt zich van commentaar op de uitspraak van zijn ex-collega. “Het lijkt me beter hier niet op te reageren”, tweet hij.