Adrian Sutil heeft een contract bij Sauber voor 2015, maar moet nu toegeven dat dit hem misschien toch niet garandeert van een zitje. Ook testrijder Giedo van der Garde zit nog in de wachtkamer.

“Ik heb een contract maar moet toch afwachten of ik kan blijven, want ik heb het niet zelf meer in de hand”, erkent Sutil in gesprek met het Duitse RTL. De Duitser wil zich verder niet bezighouden met alle geruchten: “Ik wil me gewoon op de laatste twee races concentreren. Ik hoop in Brazilië of Abu Dhabi nog punten te pakken voor het team. Het is belangrijk dat we dit jaar nog tot scoren komen.”

Van der Garde
Dat Sutils aanblijven onzeker is, komt omdat onder meer Giedo van der Garde nog onderhandelt over een racezitje bij Sauber en volgens sommige berichten zelfs al (een tijdje) rond is met het team. De Nederlander zelf houdt zich echter op de vlakte en laat niets los behalve dat het er ‘goed uitziet’.

Naast Van der Garde en Sutil zijn er meer coureurs die nog hoop houden op een zitje bij Sauber, waaronder Esteban Gutiérrez. De Mexicaan rijdt momenteel naast Sutil in de andere Sauber C33 en kan dat plekje volgens het Britse Sky Sports F1 ondanks de relatieve stilte vanuit zijn kamp wel eens behouden aangezien ‘hij meer geld meeneemt dan Van der Garde’.

Haas
Mocht Sutil inderdaad aan de kant gezet worden door Sauber, dan ziet het er dan slecht uit voor hem voor 2015, maar in 2016 kan hij wel eens terugkeren. Günther Steiner, de teambaas van het Haas F1 Team dat dan op de grid moet staan, heeft namelijk een oogje op de ervaren Sutil. “Als hij op de markt komt, is hij zeker interessant voor ons, net als eventuele ex-coureurs van Caterham of Marussia”, aldus Steiner tegenover SpeedWeek.

Meer weten over de rijderssituatie bij Sauber, de kansen van Van der Garde en wat zich achter de schermen afspeelt bij het Zwitserse team? Lees dan Formule 1 nummer 17! Het nieuwe nummer van Formule 1 ligt volgende week donderdag op je deurmat of in de winkel.