Williams staat pal achter Pastor Maldonado. Mark Gillan, de chief operations engineer van de renstal, ziet zijn incidenten als raceongelukken.

Zondag haalde Sergio Pérez hard uit naar Maldonado. Zo zou het complete veld zich zorgen maken om het rijgedrag van de Venezolaan. De race van de Mexicaan was voortijdig tot een einde gekomen nadat hij werd geraakt door Maldonado. De Williams-coureur kwam net uit de pits, ging op koude banden het gevecht met Pérez aan en dat eindigde in tranen.

Maldonado zat aan de binnenkant toen zijn auto begon te ondersturen. Gevolg was dat hij meer ruimte nodig had. Maarja, daar reed Pérez.

Gillan vertelt dat Williams volledig achter Maldonado staat. “Wij hebben er naar gekeken, en in onze ogen sneed Pérez Pastor af. Maldonado reed aan de binnenkant, remde, blokkeerde en zo raakten ze elkaar”, aldus Gillan.

“Hij probeerde de auto te controleren en moest daarom uitwijken. Zo raakten ze elkaar. Voor mij is dit dus een raceongeluk. Meer zie ik er niet in. Pastor is een echte vechter. Hij is snel en robuust. De laatste races waren er wat incidenten. Ongelukkig, maar dit was een raceongeluk. Meer zie ik er echt niet in”, benadrukt Gillan.

“Natuurlijk praten we met hem. We zeggen tegen beide coureurs dat ze moeten finishen. Nu was het zo dat hij aan de binnenkant reed, blokkeerde en moest uitwijken. Hij wilde Pérez niet raken, dat staat vast.”

Maldonado trekt zich volgens Gillan weinig aan van alle commotie. “Hij is mentaal robuust en dat is een goede eigenschap van hem. Hij laat zich er niet door afleiden. Wil de auto alleen maar zo snel mogelijk rijden, zoals normaal. Ik maak mij geen zorgen om hem.”