Colin Kolles en HRT nemen praktisch per direct afscheid van elkaar. De teambaas zal zijn werkzaamheden voor de renstal vanaf morgen staken, dat meldt het team middels een persbericht.

 

HRT laat weten dat ‘het team en Colin een overeenkomst hebben bereikt om de samenwerking te beëindigen’ en dat de teambaas zijn post vanaf 15 januari zal verlaten. HRT bedankt Kolles hierbij uiteraard voor zijn toewijding en harde werk en wenst hem het beste voor de toekomst.

 

Als reden voor de scheiding met Kolles geeft HRT de ‘nieuwe koers die het team is ingeslagen’ op, alsmede dat het management van de Spaanse equipe heeft besloten het hoofdkwartier naar Spanje te verhuizen.

 

Voorheen was het team in naam weliswaar al wel een Spaanse equipe, maar alle technische faciliteiten die men in gebruik had waren in beheer van Kolles en stonden in het Duitse Greding.

 

Dat men deze nog blijft gebruiken, lijkt nu onwaarschijnlijk. Waar in Spanje HRT zich zal gaan vestigen is overigens nog niet bekend. De organisatorische tak van de renstal zat oorspronkelijk in Murcia, maar werkt sinds het in handen is van Thesan Capital vanuit Madrid.

 

De nieuwe eigenaren van de renstal gaven onlangs echter aan zich in Valencia te willen gaan vestigen, maar sinds kort doen er ook berichten de ronde waarin wordt gesteld dat een thuisbasis in Madrid toch tot de mogelijkheden behoort.