De teamleiding van Mercedes geeft Lewis Hamilton en Nico Rosberg de ruimte om met elkaar te blijven strijden, maar alleen als ze elkaar ook ruimte geven. Teamorders worden alleen in hoogste nood uitgevaardigd. 

Vanmorgen kwamen de coureurs en teambazen van Mercedes bij elkaar op de fabriek in Brackley. Hamilton en Rosberg kregen daarbij van Toto Wolff en Paddy Lowe te horen dat ze vrij zijn om het gevecht met elkaar aan te gaan, mits ze daarbij hun verantwoordelijkheid nemen en er alles aan doen om contact te voorkomen.

“Onze coureurs blijven de vrijheid krijgen om met elkaar voor het kampioenschap te strijden”, laat Mercedes in een verklaring weten. “Dat is de essentie van de sport, ook tussen teamgenoten. Net als de fans willen ook wij als gepassioneerde autosportliefhebbers ze zien racen.”

“Bij die vrijheid hoort echter wel een verantwoordelijkheid. We hebben daarom de afspraken aangescherpt. We willen niet dat onze auto’s elkaar raken. We rekenen erop dat de coureurs deze afspraken gaan nakomen. Ze hebben hun lot dus in eigen handen.”

Mercedes sluit teamorders echter niet volledig uit. “Maar alleen als uiterste redmiddel”, verzekert het team. “De coureurs hebben te horen gekregen dat het kan voorkomen dat ze instructies krijgen om te voorkomen dat we punten laten liggen voor het constructeurskampioenschap. Zoals we bijvoorbeeld ook in Monaco hebben gedaan door Nico te vragen Lewis te laten passeren.”