De technisch adviseur van het Mercedes Formule 1-team, Aldo Costa, vertrekt eind deze maand naar Dallara, waar hij vanaf 2020 aan de slag zal gaan als technisch directeur. Mercedes-teambaas Toto Wolff noemt Costa ‘een van de pijlers’ van het team sinds zijn toetreden in 2011.

Vorig jaar nam Costa afstand van zijn vorige functie als technisch directeur en bleef hij het team in 2019 als adviseur ondersteunen, terwijl hij ook meer tijd met zijn gezin in Italië doorbracht. Costa zal zijn diensten bij Mercedes eind september beëindigen voordat hij begin 2020 bij Dallara komt. Daar zal hij de rol van technisch directeur op zich zal nemen.

Met deze overstap kan Aldo Costa zijn carrière dichter bij huis nastreven en kan hij werken aan verschillende race- en autoprojecten. Daarnaast wil Costa de volgende generatie Italiaans technisch talent blijven ontwikkelen, wat Costa al actief bevorderde bij Mercedes.

Aldo Costa viert de overwinning van Lewis Hamilton op het podium van de Grand Prix van China in 2017. Foto: Motorsport Images

Costa is blij dat hij meer tijd met zijn familie kan doorbrengen, en toch nog bij kan dragen aan de autosport. ”Sinds ik een stap terug heb gedaan van mijn functie als technisch directeur, heb ik het team met veel plezier ondersteund tijdens dit seizoen en ben ik ook op zoek gegaan naar mijn volgende uitdaging buiten de Formule 1. Na vele jaren op het toppunt van onze sport te hebben gewerkt, ben ik verheugd om een deel van wat ik heb geleerd bij te dragen aan andere raceseries en aan hoogwaardige autoprojecten buiten het racen”, aldus Costa.

Mercedes-teambaas Toto Wolff snapt de keuze van Costa, die meer tijd met zijn familie wil doorbrengen. ”Aldo is een van de pijlers van ons team sinds hij in 2011 is toegetreden, en hij verlaat ons nu met dezelfde waardigheid en professionaliteit die zijn jaren bij ons hebben gekenmerkt. Hij wilde terug naar Italië om meer tijd met zijn gezin door te brengen en heeft nog steeds veel energie en expertise om bij te dragen aan de motorsportgemeenschap. Namens Mercedes wens ik hem veel succes in dit volgende hoofdstuk”, aldus Wolff in een persbericht.