De meest teleurgestelde coureur na de kwalificatie is hoogstwaarschijnlijk thuisrijder Charles Leclerc. De Monegask ging er onverwacht uit in Q1 en start morgen zijn thuisrace vanaf plek zestien. Volgens Leclerc lag het niet aan een opeenstapeling van fouten: “We hadden tijd genoeg om nog een ronde te doen.”

Vol ongeloof staat Charles Leclerc in zijn pitbox. Terwijl teamgenoot Vettel net op tijd zijn tijd verbetert om naar Q2 te gaan, krijgt de Monegask de mededeling dat zijn kwalificatie erop zit. De tijd die Leclerc zette was matig, mede doordat hij zich verremde in Rascasse. “Ik maakte inderdaad een fout in de laatste sector, maar dat is niet wat de doorslag gaf”, reageert Leclerc voor de camera van Ziggo Sport.

Een teleurgestelde Leclerc. Foto: Motorsport Images

Lees ook: VT3: Leclerc snelste, Mercedes dichtbij, Verstappen op P4

De jonge Ferrari-coureur verliest vervolgens bij het terugkeren naar de pits wat tijd omdat hij de weegbrug heeft gemist, maar zelfs dat is volgens hem niet de oorzaak van zijn vroegtijdige uitschakeling. “De enige fout die we maken, is dat ik opnieuw de baan op ga. We hadden tijd genoeg om nog een ronde te doen, ik snap er niks van”, aldus een teleurgestelde Leclerc.

Hoe het komt dat Ferrari telkens weer zo’n blunders maakt, wordt Leclerc gevraagd. En misschien belangrijker, hoe ze voorkomen kunnen worden. “Ik weet niet hoe we deze fouten in de toekomst kunnen vermijden, ik ben gewoon heel erg teleurgesteld”, besluit de Ferrari-coureur.

Lees ook: Hamilton pakt poleposition in de straten van Monaco