Charles Leclerc heeft de snelste tijd gereden in de derde vrije training voor de Grand Prix van Monaco. Hij werd op de voet gevolgd door de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Max Verstappen reed de vierde tijd.

Lees ook: Liveblog GP Monaco: Leclerc snelste in VT3

Direct nadat de lampen uitgingen in Monte Carlo rolden de coureurs naar buiten om nog eenmaal het circuit te verkennen voordat de kwalificatie later vandaag begint. De grenzen werden opgezocht om nog even dat laatste beetje marge te pakken, want een goede startpositie is haast cruciaal in de nauwe straten van Monaco. Daarbij zagen we coureurs de vangrail kussen en soms rechtdoor gaan, maar echt gevaarlijk werd het bijna nooit.

Kijk ook: Video: Even vragen aan… Sjaak Willems in Monaco: ‘Verstappen kon zich als enige meten met Mercedes’

De enige coureur die een fout met echte consequenties maakte is Sebastian Vettel. Hij parkeerde zijn Ferrari al na een kwartier in de muur, met een kapotte neus en schade aan zijn wielophanging als gevolg. De Duitser moest uitstappen en moet hopen dat zijn wagen op tijd is gerepareerd voor de kwalificatie.

Daniil Kvyat reed een strakke zevende tijd. © Motorsport images.

Snelste tijd Leclerc, Mercedes volgt
In de laatste fase van de training daalden de tijden dankzij runs op de zachtste band. Waar Valtteri Bottas een lage 1:11 reed, was het thuisrijder Charles Leclerc die daar gauw wat tijd vanaf snoepte. De tijd van Leclerc werd vervolgens niet meer verbeterd, waardoor hij de derde training als snelste afsloot. Mercedes-duo Bottas en Hamilton volgden de Ferrari op korte afstand en lieten een stabiele indruk achter. Max Verstappen sloot de training als vierde af.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco gaat om 15:00 van start. Volg de actie in ons liveblog!

© Motorsport images.