Lewis Hamilton pakt poleposition voor de Grand Prix van Monaco, waarmee hij morgen van de best mogelijk startpositie mag starten. Naast Hamilton start teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen start morgen vanaf de derde plek.

Lees ook: VT3: Leclerc snelste, Mercedes dichtbij, Verstappen op P4

Nadat de lichten doofden was het gelijk dringen in de nauwe straten van Monaco. Nergens op de kalender is kwalificeren wellicht zo belangrijk als hier, want inhalen tijdens de race is ontzettend moeilijk. Het werd nog ongelofelijk spannend aan het einde van Q1 voor Ferrari, maar met een strakke ronde mocht Sebastian Vettel door naar het volgende kwalificatiedeel. Teamgenoot en thuisrijder Charles Leclerc werd echter het kind van de rekening en moest daarom vroegtijdig uitstappen, evenals beide mannen van Racing Point en Williams.

Verstappen snel in Q2
In Q2 zetten de mannen een tandje bij. Verrassend was het niet een Mercedes die het snelste was, maar Max Verstappen in de Red Bull. Zou hij in Monaco dan toch zijn eerste poleposition kunnen pakken, of zou het toch ‘ouderwets’ een Mercedesfeestje worden?

Zie ook: Video: Even vragen aan… Sjaak Willems in Monaco: ‘Verstappen kon zich als enige meten met Mercedes’

Dat laatste bleek uiteindelijk de uitkomst te worden. In eerste instantie leek Bottas de snelste Mercedescoureur te zijn, maar op de valreep was het teamgenoot Hamilton die met een magistrale ronde de snelste tijd trainde. Max Verstappen kon zijn sterke vorm in Q2 dus niet omzetten in zijn eerste poleposition, maar kan met een derde plek toch tevreden terugkijken op de kwalificatie.

© Motorsport images.