Ondanks enkele problemen aan beide auto’s, kijkt men bij McLaren terug op een geslaagde eerste dag in Canada.

Jenson Button reed ’s middags de zevende tijd, nadat hij in de ochtend de twaalfde tijd had genoteerd. Die eerste sessie verliep niet zonder slag of stoot. De Engelsman kampte met meerdere kleine issues, totdat een olielek hem voortijdig aan de kant hield.

Het team wisselde tussen VT1 en VT2 de motor en nadien reed Button een probleemloze tweede vrije training: “Het is behoorlijk knap dat het team de auto weer op wist te bouwen. We gingen wel met enige vertraging de baan op, maar we hebben alsnog zonder problemen veel kunnen rijden.”

“Wat betreft de afstelling van de auto kan het allemaal nog wat beter, maar voor nu voelt de auto goed aan en is het een genoegen ermee te rijden. Het veld zat dichtbij elkaar. Was ik een halve seconde sneller geweest, had ik zomaar vierde gestaan. Tweede tienden langzamer had in plaats van de zevende plaats de tiende plaats opgeleverd. We moeten dus scherp blijven en ons potentieel maximaal benutten.”

Alonso
Ook Fernando Alonso werd in de ochtendsessie kortstondig aan de kant gehouden, maar wat men aanzag voor een hydraulisch lek bleek uiteindelijk vals alarm.

De Spanjaard is tevreden met hoe de eerste dag in Montréal is verlopen: “Het was een goede vrijdag. We hebben heel wat interessante dingen uitgeprobeerd, waaronder alle drie de bandencompounds.”

Fernando Alonso zet voor de kwalificatie eens niet in op een Q3-notitie, maar op de elfde plaats: “Ik denk dat de elfde plaats voor ons het meest gunstige uitgangspunt is, aangezien starten op de ultrasofts mijns inziens niet ideaal is.”

“Na een prima eerste dag zullen we kijken waar er nog iets te verbeteren valt en of we bij het uitaccelereren van de bochten nog wat meer tractie kunnen vinden.”