Fernando Alonso kan tijdens zijn thuisrace in Spanje net wat dieper gaan dan anders. De Spanjaard in dienst van Ferrari voelt zich altijd gesterkt door de supporters langs het circuit.

“Mijn mooiste drie overwinningen van mijn carrière zijn Barcelona in 2006, Monza 2010 en Valencia in 2012”, vertelt Fernando Alonso. Oftewel tweemaal voor eigen publiek en een keer in het land van zijn werkgever. “Een race in mijn thuisland is altijd heel speciaal. Ik voel me al beter als ik in het hotel kom en voor het eerst een verkenningsrondje over het circuit loop.”

Alonso won nog nooit in Barcelona met de Ferrari. Wel werd hij twee keer tweede en een keer vijfde. De enige keer dat hij wel succesvol was op het circuit was in 2006. In dienst van Renault pakte de op dat moment regerend wereldkampioen zijn derde zege van het seizoen. 

“Ik voel de steun van mijn fans vanaf mijn eerste rondje op vrijdag”, vervolgt Alonso. “Dan wil ik iets terug doen en geef ik iets extra’s in de hoop dat zij na afloop wat te vieren hebben. Die extra tiende die in de auto zit, haal ik er dan veel sneller uit.”

Massa
Ook Ferrari-collega Felipe Massa reist graag af naar circuit de Catalunya. De Braziliaan won er in 2007.  “Ik rij graag op het circuit en de sfeer is altijd goed. Ik heb goede herinneringen aan de race in 2007. Ik vocht toen om de zege met Alonso, toen nog in dienst van McLaren. Het was een mooie race.”

Na de deceptie in Bahrein, waar Alonso kampte met een haperend DRS en Massa werd gehinderd door twee lekke banden, hebben de Ferrari-coureurs wat goed te maken. Volgens Massa is dat goed mogelijk in Spanje. “We kennen het circuit door alle tests goed en onze auto deed het goed in de wintertests hier. We zullen in staat zijn mee te doen om de overwinning.”