*

Tijd dringt voor Hulkenberg: ‘Nog niet nagedacht over einde F1-carrière’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

10 oktober 2019 13:31

Tijd dringt voor Hulkenberg: ‘Nog niet nagedacht over einde F1-carrière’

Met nog 5 races te gaan dit seizoen begint de tijd te dringen voor Nico Hülkenberg. De Duitser routinier heeft nog altijd geen stoeltje voor 2020 en zegt ook nog niet te hebben nagedacht wat hij eventueel zou gaan doen buiten de F1. “Een ding is zeker, ik zal hoe dan ook blijven racen.”

Hülkenberg kreeg vorige maand te horen dat er bij Renault geen plek meer voor hem is, Esteban Ocon is vastgelegd om naast Daniel Ricciardo te gaan rijden. Sindsdien gonst het van allerlei geruchten: Haas koos uiteindelijk voor Romain Grosjean, Red Bull-baas Helmut Marko wijst Hülkenberg bij voorbaat af, Alfa Romeo wil het eerst aankijken met Antonio Giovinazzi en Williams is gezien de achterstand waarschijnlijk niet eens een optie voor The Hulk die nog altijd ambitieus zegt te zijn.

Lees ook: Weblog: Nico Hülkenberg is op weg naar de uitgang maar gaan we hem ook echt missen?

“Op dit moment is er niets te melden, geen nieuws. Het is een soort spel van geduldigheid geworden. Ik zal nog wat langer moeten afwachten”, sprak Hülkenberg tijdens de persconferentie in Suzuka desgevraagd naar zijn toekomst. Het zal in ieder geval zomaar kunnen dat de Le Mans-winnaar van 2015 geen plekje meer zal hebben.

“Er is natuurlijk altijd het scenario dat het niet gaat lukken, ik heb er nog niet zo heel veel over nagedacht. Dan zal ik wel even de tijd nemen om daar het hoofd over te breken, over wat ik wil en waar de uitdaging ligt. Ik zal sowieso racen, dat is mijn passie en dat is wat ik wil blijven doen. De tijd zal het leren.” De Duitser focust zich nu eerst op de strijd met McLaren, er is nog een vierde plek te verdienen in het constructeurskampioenschap.

Lees ook: ‘Hülkenberg maakt geen fouten maar valt ook niet op: zijn kop is sterker dan zijn rechtervoet’