De wedstrijdleiding van de Grand Prix van Maleisië heeft Narain Karthikeyan aangewezen als schuldige voor de aanvaring die hij met Sebastian Vettel had. De HRT-coureur heeft daardoor na de race nog een tijdstraf gekregen.

 

Aangezien Karthikeyan pas na de race is bestraft, zijn er twintig strafseconden aan zijn totale tijd toegevoegd. De Indiase coureur staat daarom niet langer als 21e geklasseerd, maar als 22e, achter zijn teamgenoot Pedro de la Rosa.

 

Karthikeyan heeft de straf toebedeeld gekregen omdat de stewards of the meeting vinden dat hij de schuldige is voor de aanrijding die hij na 47 ronden had met Red Bull-coureur Vettel, die hem op een ronde wilde zetten.

 

Bij het op een ronde zetten raakten de twee coureurs elkaar, waarbij Karthikeyan met de voorvleugel van zijn HRT F112 de linker achterband van Vettels Red Bull RB8 aan flarden sneed en daarbij tevens een brake duct van de Red Bull beschadigde.

 

Na afloop van de race liet Vettel al weten dat de schuld wat hem betreft bij de coureur uit India lag. “Sommige mensen moeten beter uitkijken waar ze rijden”, wees hij met de beschuldigende vinger naar Karthikeyan.

 

De HRT-coureur was daarentegen een andere mening toegedaan, zo blijkt uit wat hij aan Autosport vertelt: “Ik liet iedereen er gewoon langs vanwege de blauwe vlaggen en reed zelfs over de kerb om ruimte te maken. De kerb is echter niet oneindig en was bovendien nog nat, waardoor ik de controle dreigde te verliezen, dus ik moest wel terug de baan op.”

 

“Helaas zat Vettel daar nog en kwam het tot een aanrijding, maar ik kon verder echt niets doen om dat te voorkomen. Ik vind de staf daarom ook vrij zwaar, want ik kon echt niet anders dan weer terug de baan op sturen.”

 

Sprekend in het algemeen vindt Karthikeyan overigens dat de snelle deelnemers ook een zekere verantwoordelijkheid dragen bij het op een ronde zetten van een achterblijver. “Ze gedragen zich soms echt belachelijk als ze je willen inhalen. Ze duwen je af en toe echt gewoon opzij en aan de kant om zelf zo snel mogelijk de wedstrijdlijn weer in te kunnen nemen.”

 

Karthikeyan kwam tijdens de Grand Prix van Maleisië overigens ook Jenson Button nog op hardhandige wijze tegen, maar wat dat ongeval betreft zijn de HRT-rijder en McLaren-coureur het er over eens dat het de fout van Button was.