Hermann Tilke, de ontwerper van het gloednieuwe circuit in Zuid-Korea, verwacht dit weekend een glibberige race. “Het wordt een grote uitdaging voor de coureurs.”

Tilke was er de afgelopen maanden niet altijd van overtuigd dat het nieuwe circuit in Zuid-Korea op tijd klaar zou zijn. Maar nu de FIA groen licht heeft gegeven en de teams vandaag op het circuit zijn aangekomen, heeft hij er alle vertrouwen in dat het weekend goed zal verlopen.

“Misschien dat er hier en daar wat kleine dingen niet zullen werken. En omdat de baan nog niet getest is, zullen we waarschijnlijk wel wat verrassingen te zien krijgen. Maar de belangrijkste elementen zijn in orde”, zegt hij in gesprek met Autosport.

De ontwerper verwacht wel dat het nog nasmeulende asfalt de coureurs voor een grote uitdaging zal stellen. “Op vrijdag zal de baan heel, heel glibberig zijn, omdat het gloednieuw is. Dat betekent dat we de nodige spins zullen zien. Ook zal het niet makkelijk zijn om een goede set-up voor zaterdag en zondag te vinden, omdat de baan sterk zal veranderen. Sommige coureurs zullen daarin foute keuzes maken.”

Voor de coureurs is dat een pittige uitdaging, maar voor de fans kan het tot een spectaculaire race leiden, denkt Tilke. “Na wat trainingen zal de baan sterk verbeteren, omdat het rubber voor grip zal zorgen. Maar buiten de ideale lijn zal het erg glibberig blijven.”