FIA-president Jean Todt heeft aangegeven dat er geen serieuze inschrijfplannen van mogelijke nieuwe Formule 1-teams zijn. “Maar ik luister graag als er serieuze interesse is.”

Todt heeft zeker oren naar de entree van twee extra teams, want na het wegvallen van Manor eind 2016 staan er momenteel maar tien teams op de grid, terwijl er zoals Todt aangeeft ruimte is voor maximaal twaalf renstallen.

“Op het moment is de Formule 1 een sterk kampioenschap, met de tien teams die we hebben. We werken er echter altijd aan het kampioenschap verder te verbeteren en conform alle afspraken is er plek voor twaalf teams.”

Gevraagd of potentiële teams interesse hebben getoond, antwoordt Todt echter dat er geen aanvragen op zijn bureau liggen die hij als “zeer serieus” zou typeren.

“Als er wel een serieuze aanvraag binnenkomt, zullen we een inschrijfprocedure openen, zoals we dat met Haas hebben gedaan”, doelt hij op de Amerikaanse nieuwkomer die in 2016 haar entree maakte.

Enkele maanden geleden zongen er geruchten rond over een Chinees Formule 1-project met een uitvalsbasis in Engeland, maar deze geruchten zijn recentelijk verstomd.

De Servische zakenman Zoran Stefanovic – die eerder in 2010 met Stefan GP de Formule 1 in wilde – zou ook nog altijd plannen hebben, al bestaat ook daar veel onduidelijkheid om.