FIA-president Jean Todt, voormalig teambaas van Ferrari, heeft het in de Italiaanse media opgenomen voor Ferrari’s huidige teambaas Stefano Domenicali en coureur Felipe Massa.

 

Tegenover de Corriere della Serra verkondigt Todt dat de kritiek vanuit de Italiaanse pers die Domenicali ten deel valt hem niet vreemd is: “Net als Stefano kreeg ik ook continu kritiek op mijn functioneren”, relativeert hij de spanning waar zijn opvolger – die het stokje eind 2007 overnam – onder staat. “Als je teambaas van Ferrari bent, hoort dat er nu eenmaal bij.”

 

Dat Ferrari in 2011, onder Domenicali’s leiding, met een slechte bolide aan de start is verschenen, valt volgens Todt ook wel mee: “De Ferrari was niet zo goed als de Red Bull, maar het was alsnog best een goede auto. Met de bewering dat Ferrari geen competitieve bolide had, ben ik het dus niet eens.”

 

Behalve dat zijn opvolger een hart onder de riem steekt, doet Todt ook nog een goed woordje voor Massa. “Felipe kreeg de Pirelli-banden dit jaar niet aan de praat, maar hij is nog altijd een goede coureur en zal dat ook weer gaan laten zien”, denkt de Fransman.

 

“Net als voor de rest van de coureurs is Fernando Alonso degene die voor Felipe als graadmeter geldt”, impliceert Todt dat hij Alonso de beste rijder op de grid vindt en dat Massa het in vergelijking helemaal niet zo slecht doet: “Felipe is slechts drie tienden langzamer, niet drie seconden.”