De samenwerking tussen Tom Coronel en Honda gaat al ruim twintig jaar terug: in 1998 en 1999 reed hij voor Honda in het Japans GT-kampioenschap. In een recent verleden nam Coronel met Honda deel aan de TCR Benelux en vorig jaar aan het wereldkampioenschap touring cars, de FIA WTCR. “Nu gaan we met Honda de volgende uitdaging aan: deelname aan de TCR Europe.”

“Fantastisch dat we in Europa de goede samenwerking van de afgelopen jaren met Honda en Boutsen Ginion Racing Team kunnen voortzetten”, begint Coronel. “Als coureur wil ik natuurlijk niets liever dan zoveel mogelijk op een zo hoog mogelijk niveau racen. Met deze Honda is dat zeker het geval. We bezoeken met dit kampioenschap gave circuits zoals Spa-Francorchamps, Monza, Hockenheim en Barcelona.”

Ook Olivier Lainé, teammanager van Boutsen Ginion Racing, kijkt uit naar het seizoen. “TCR Europe is een geweldige uitdaging. We zijn zeer verheugd dat we nu in dit kampioenschap, dat competitiever dan ooit is, de samenwerking met Honda en Tom Coronel kunnen voortzetten. Ik kijk nu al uit naar de eerste races.”

Met de TCR Europe erbij zit het seizoen van Coronel aardig vol. ““Naast de deelname aan de TCR Europe zijn mijn andere raceplannen het WTCR, het Duitse VLN-kampioenschap en de 24-uursraces van de Nürburgring en van Spa-Francorchamps. Daarmee heb ik komend seizoen genoeg te doen.”

Lees ook: Tom Coronel rijdt ook in 2019 in WTCR, hoopt met Seat op ‘moment of fame’

Foto: Tom Coronel Racing