*

Toro Rosso bevestigt Ferrari-deal

Daan de Geus

Daan de Geus

4 december 2015 17:38

Toro Rosso bevestigt Ferrari-deal
Racepictures

Toro Rosso heeft bevestigd dat het in 2016 met 2015-motoren van Ferrari gaat rijden. Daarnaast heeft het team officieel bekendgemaakt dat Max Verstappen en Carlos Sainz de coureurs blijven.

Op haar website laat Toro Rosso weten dat het in 2016 de beschikking krijgt over ‘de laatste specificatie van de 2015-motor’ van Ferrari. Het team uit Faenza, niet ver gelegen van het Ferrari-hoofdkwartier in Maranello, rekent er daardoor op qua performance een stap vooruit te zetten in 2016.

Toro Rosso werd eerder van 2007 tot en met 2013 al van motoren voorzien door Ferrari. Met de komst van de hybride V6-turbokrachtbronnen in 2014 stapte het team echter over naar Renault, de motorleverancier van ‘grote broer’ Red Bull Racing.

Een onverdeeld succes werd dat niet. Het ontbrak de Renault-V6 de afgelopen jaren aan vermogen, terwijl de betrouwbaarheid – zeker afgelopen seizoen – tegenviel, net als de manier waarop de krachtbron werd doorontwikkeld.

De relatie tussen Red Bull en Renault raakte ernstig verstoord en hoewel Red Bull tóch met Renault verder gaat – maar dan met motoren die TAG Heuer genoemd worden – is er voor gekozen de Toro Rosso STR11 voor 2016 weer van een Ferrari-motor te voorzien.

“Het is geweldig om weer met Ferrari te werken”, vertelt teambaas Franz Tost. “We hadden eerder een goede relatie, dus ik twijfel er niet aan dat het niet lang zal duren voor we weer goed met elkaar samenwerken.”

Met de zo laat gesloten motordeal erkent Tost dat het krap wordt alles op tijd af te hebben voor de eerste test, maar hij vertrouwt op de kwaliteit van het team en rekent op een sterk 2016. Mét dezelfde coureurs als in 2015, want het team gaat verder met Verstappen en Sainz, zo bevestigt het.

Gerelateerd