Red Bull krijgt in 2016 de beschikking over Renault-motoren, al worden die ingezet onder de naam TAG Heuer. Dat heeft het team vrijdagochtend bekendgemaakt.

Met deze aankondiging komt er een eind aan de maanden voortslepende motorsoap waarin Red Bull eerst van Renault af wilde, maar zich vervolgens toch weer met de Franse autoproducent verzoende nadat onderhandelingen met Mercedes, Ferrari en Honda op niets uitliepen.

Wel is het zo dat Red Bull en Renault niet langer in naam aan elkaar verbonden zullen zijn. De door Renault vervaardigde krachtbronnen worden omgedoopt tot TAG Heuer, naar het horlogemerk dat Red Bull onlangs strikte als sponsor.

In de persverklaring laat Red Bull-teambaas Christian Horner zich enthousiast uit over de constructie, terwijl hij Renault verder dankt voor haar eerdere bijdrage aan het team en het feit dat Renault – ook nu het weer een eigen fabrieksteam krijgt – met het team blijft werken.

Horner geeft verder aan dat Renault een ’technisch partnerschap’ heeft gesloten met Ilmor, de motorfabrikant die eerder door Red Bull was gestrikt als consultant en waar Red Bull veel vertrouwen in heeft. “Dit geeft ons goede hoop voor 2016”, meldt Horner dan ook.

Red Bull geeft verder aan dat de branding deal met TAG Heuer ‘meerdere jaren’ loopt, maar dat de samenwerking met Renault als leverancier van motoren die rebadged worden op het moment alleen voor 2016 is. Red Bulls 2016-auto gaat daarbij de Red Bull Racing – TAG Heuer RB12 heten.

Wat overigens opgemerkt dient te worden, is dat TAG Heuer al enige jaren geen eigendom meer is van TAG, het technologieconcern dat in de jaren tachtig de naamgever was voor de door Porsche geprepareerde motoren waar McLaren toen mee reed.

Met welke motoren Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso gaat rijden, wordt niet gemeld. De World Motor Sport Council van de FIA gaf eerder deze week echter groen licht voor een deal voor 2015-krachtbronnen van Ferrari voor Toro Rosso, al is deze overeenkomst nog niet officieel aangekondigd.