*

Toro Rosso juicht na dubbele puntenfinish

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

10 juli 2016 18:17

Toro Rosso juicht na dubbele puntenfinish

Zowel Carlos Sainz als Daniil Kvyat eindigde in Silverstone in de punten. Voor Sainz is dat niets bijzonders. Voor Kvyat wel.

Ze staan in het WK-klassement maar drie puntjes uit elkaar: 26 voor Sainz, 23 voor Kvyat. Maar het scoreverloop gedurende het seizoen is voor de coureurs van Toro Rosso nogal verschillend. Kvyat behaalde 21 van zijn punten in de eerste drie races, toen hij nog voor Red Bull Racing reed. Dat de Rus er sinds zijn degradatie naar Toro Rosso in zes races maar een aan toe wist te voegen, beloofde weinig goeds voor de carrière van de toch al aangeslagen Kvyat. Daarom beschouwt hij de op zich weinig spectaculaire tiende plek uit Silverstone maar als een nieuw begin.

“Eindelijk had ik weer eens een goede dag. Het is lang geleden dat ik dat heb meegemaakt. Ik denk dat er misschien wel meer punten hadden ingezeten maar voor vandaag neem ik er ruimschoots genoegen mee. Laten we hopen dat dit de ommekeer is en dat er vanaf nu nog veel meer punten gaan volgen.”

Zijn teamgenoot Carlos Sainz eindigde als achtste, al mag de Spanjaard van geluk spreken dat hij in het begin van de race een paar uitglijders overleefde. “In bocht een maakte ik zelfs een behoorlijke spin. Mijn eigen fout natuurlijk, maar gelukkig liep het net goed af. Daarna heb ik het iets rustiger aan gedaan. Het is al de vijfde keer in zes races dat ik in de punten eindig, dus het gaat de goede kant op.”