Toro Rosso-teambaas Franz Tost betwijfelt dat Jean-Eric Vergne of Daniel Ricciardo al in 2013 in een auto van het grote Red Bull zit.

 

“Het niveau dat vereist is om voor Red Bull te racen, is namelijk erg hoog”, verklaart Tost deze stelling tegenover Formula1.com. “Ik denk dus dat Jean-Eric en Daniel nog even geduld zullen moeten hebben, zeker aangezien Mark Webber heeft aangegeven nog niet van plan te zijn met pensioen te gaan.”

 

Webber is uiteraard degene op wiens stoeltje Vergne en Ricciardo hun vizier hebben gericht, aangezien het contract van tweevoudig kampioen Sebastian Vettel nog tot en met 2014 doorloopt en Webbers deal eind 2012 al tot een einde komt.

 

Contractverlenging voor Webber is echter niet op voorhand al uitgesloten, zoals Red Bull-eigenaar Dieter Mateschitz onlangs al verkondigde. En zelfs al vertekt Webber, dan nog is er echter geen garantie dat één van de Toro Rosso-jongens doorstroomt, hetgeen Tost beaamt: “Het is aan ons om de Red Bull-talenten goed genoeg te maken voor een zitje bij Red Bull Racing, maar dat kost tijd.”

 

“Zelfs supertalenten als Ayrton Senna, Michael Schumacher en Sebastian Vettel groeien niet aan de bomen”, benadrukt Tost. “Er is altijd tijd nodig om een talent te laten ontplooien. Voor Red Bull Racing komen echter enkel de allergrootste talenten in aanmerking, dus het is aan Toro Rosso om deze jongens zo goed mogelijk klaar te stomen, mits blijkt dat ze over genoeg potentie beschikken.”

 

“De belangrijkste indicatie daarvoor, is dat jonge coureurs zich continu blijven verbeteren. Talent alleen is immers alsnog niet genoeg, we willen progessie zien. Jean-Eric en Daniel moeten nu dus laten zien dat ze zich verder kunnen ontwikkelen.”

 

“Wij van Toro Rosso, als team, hopen dat we ze daarbij kunnen helpen en zullen ze alle mogelijke steun geven om te bewijzen dat ze het kunnen. Of dat gaat lukken, valt nu echter nog niet te zeggen. Alleen de toekomst kan dat uitwijzen.”