*

Tost: ‘Toro Rosso moet mee kunnen doen om P4 in WK’

Daan de Geus

Daan de Geus

31 januari 2018 10:57

Tost: ‘Toro Rosso moet mee kunnen doen om P4 in WK’
Sutton Images

Toro Rosso moet in 2018, met steun van fabriekspartner Honda in staat zijn om mee te doen om de vierde plek bij de constructeurs. Dat stelt teambaas Franz Tost.

De afgelopen drie jaar was de vijfde plek telkens het doel voor Toro Rosso. Dat het team er steeds maar niet in slaagde dat doel te behalen – het werd telkens zevende – laat onverlet dat Tost voor 2018 verwacht dat het mee kan doen om de vierde plaats.

Met Honda als nieuwe motorpartner is het volgens Tost lastig voorspellingen te doen, zo vertelt hij Racer, maar: “Het is hetzelfde verhaal als vorig jaar. We moeten bij de eerste vijf zitten. De eerste drie posities in het WK zijn vergeven, dat kunnen we vergeten, want die teams hebben veel grotere budgetten, maar vanaf P4 is alles mogelijk.”

Toro Rosso-teambaas Tost.

“Force India werkt immers met een budget dat vergelijkbaar is aan dat van ons, net als Williams. Ik verwacht verder dat McLaren vrij competitief zal zijn en Renault een stap vooruit zal zetten”, somt Tost op, in de verwachting dat het een strijd kan worden tussen al deze teams. Zolang Toro Rosso erin slaagt weer een goede auto te construeren, beschikt het volgens hem over alle ingrediënten zich in dit gevecht te mengen.

“Zolang Force India en Williams van de winter niet ineens honderd miljoen extra sponsorgeld vinden, is er sowieso geen excuus voor ons om niet op eenzelfde niveau te presteren. Ze verslaan is een ander verhaal, maar we moeten in elk geval op dat niveau zitten”, mikt hij over de nummer vier en vijf van 2017.

Presentatie
Toro Rosso heeft de presentatie van haar nieuwe auto overigens een dag uitgesteld. Aanvankelijk zou het dit 25 februari doen op het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar het wordt nu de 26e, ’s ochtends vroeg voor het begin van de eerste testdag.