*

Wolff: ‘De strijd is nog lang niet over’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

15 oktober 2018 15:39

Wolff: ‘De strijd is nog lang niet over’
Sutton Images

Hoewel Lewis Hamilton een voorsprong van 67 punten heeft op Sebastian Vettel en Mercedes 78 punten voor Ferrari staat in het constructeursklassement, is de strijd volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff allesbehalve gestreden.

Mercedes en Hamilton verlieten Japan met een comfortabele voorsprong op respectievelijk Ferrari en Vettel. Wolff is uiteraard in zijn nopjes met de prestaties van zijn stercoureur en het gehele team. “We hadden ons geen beter resultaat kunnen wensen in de back-to-back races in Rusland en Japan. We waren in staat om onze voorsprong in het kampioenschap uit te breiden. Hoewel we tot de zomer niet de snelste bolide hadden, hebben we de prestaties in ons voordeel omgezet. Ferrari lijkt echter dichterbij dan het eruitzag.”

Over zijn coureurs is Wolff enkel positief. “Met zes overwinningen in de laatste zeven races heeft Lewis laten zien wat een klasse hij heeft. Zowel op als naast het circuit is hij completer dan ooit. Hij tilt het hele team naar een hoger niveau. Valtteri heeft een paar zware races gehad in de zomer, maar is sterk teruggekomen. We hebben geluk met zulke sterke coureurs”, blikt Wolff terug.

Hamilton en Bottas na hun één-twee in Japan.

De Oostenrijkse teambaas is eveneens lovend over directe tegenstander Ferrari. “Ferrari heeft een sterke wagen en ze zullen tot de laatste bocht in Abu Dhabi blijven vechten. In de afgelopen zeventien races waren zij een waardige tegenstander en we zien geen enkele reden waarom dit in de laatste vier races nog zou veranderen. Zij zullen net als wij vechten voor elk punt en iedere positie.”

De mentaliteit bij Ferrari zorgt er volgens Wolff voor dat Mercedes in Austin niet achterover kan gaan leunen, ondanks dat Hamilton de titel dit weekend al kan veiligstellen. “De strijd is nog lang niet over, we benaderen Austin zoals elke race. We nemen één stap tegelijk, richten ons op wat we doen en zorgen dat we de prestaties en betrouwbaarheid naar het circuit brengen”, aldus Wolff over komend weekend. “Het gevecht in het kampioenschap is geweldig en we kunnen niet wachten op het volgende hoofdstuk in de strijd tussen zilver en rood.”