Het moment waarop Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez hun Haas-bolides naar buiten stuurden, vervulde hen met trots: ‘Haas hoort er nu echt bij’.

Na dat moment van trots volgde voor Romain Grosjean zes ronden in de ochtend en acht ronden in de middag. Het leverde hem de twintigste en dertiende positie op. Het zijn echter nietszeggende statistieken onder de omstandigheden die de Fransman bestempelt als ‘verraderlijk’.

“Het lijkt erop dat de derde vrije training droog blijft, wat zal betekenen dat er heel veel inhaalwerk gedaan moet worden. Ik kijk daar naar uit en ik ben er trots op dat we vandaag de naam Haas F1 officieel de geschiedenisboeken in hebben gereden.”

Een nieuwe auto, een natte baan: dan hoort een uitstapje er bij.

Een nieuwe auto, een natte baan: dan hoort een uitstapje erbij.

Esteban Gutiérrez onderstreept dat het na vele maanden van voorbereidend werk geweldig is om eindelijk de Australische pitbox te verlaten: “De jongens hebben geweldig werk geleverd om ons te krijgen waar we nu zijn.”

“We hebben vandaag zoveel mogelijk data verzameld om ons voor te bereiden op de dag van morgen. We hebben duidelijk nog veel werk te doen om alles in orde te krijgen, maar ik kijk er naar uit morgen opnieuw het circuit op te sturen.”