*

Turvey: ‘Gefrustreerd McLaren moet moed erin houden’

Daan de Geus

Daan de Geus

19 april 2017 09:24

Turvey: ‘Gefrustreerd McLaren moet moed erin houden’
Racepictures

Testrijder Oliver Turvey kan er niet omheen dat ‘iedereen’ bij McLaren gefrustreerd is door de problemen met Honda: “Maar we moeten positief blijven.”

Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, na een voorjaar gekenmerkt door problemen en drie races waarin pas één keer een McLaren aan de finish kwam en Stoffel Vandoorne afgelopen weekend tot drie keer toe een motorprobleem had en hij de race in Bahrein niet eens kon starten.

Op de eerste testdag in Bahrein, dinsdag, ging het vervolgens niet veel beter. Door een waterlek in het ERS stond Turvey na twee installatierondjes de rest van de ochtend in de pits, alvorens hij in de middag vervolgens wel weer kon rijden, maar uiteindelijk alsnog slechts tot zeventien rondjes kwam.

Turvey kwam dinsdag maar tot 17 rondjes in de McLaren – Honda, na een probleem met het ERS.

“Op het moment is iedereen binnen het team gefrustreerd, zoals je zou verwachten”, vertelt Turvey desgevraagd aan Racer.com. “We staan namelijk niet waar we willen staan. Iedereen werkt echter wel keihard en doet er alles aan het team terug te brengen naar de top.”

“Iedereen moet ook goed blijven samenwerken en positief blijven, zodat er vooruitgang geboekt kan worden”, benadrukt Turvey, die voor de dinsdag in Bahrein was ingeroosterd om te zien hoe waarheidsgetrouw de McLaren-simulator is vergeleken met de werkelijkheid.

Als testrijder brengt Turvey, die deze rol al acht jaar vervult bij McLaren, namelijk vele uren in de simulator door. “Het is jammer dat we dinsdag niet veel hebben kunnen rijden, maar ik heb alsnog een aardig gevoel voor de auto kunnen krijgen, wat moet helpen met het afstellen van de simulator.”

Stoffel Vandoorne zit vandaag, woensdag, achter het stuur van de MCL32 – Honda. Wat de samenwerking met Honda betreft, verklaarde McLaren-aandeelhouder Mansour Ojjeh eerder al ten overstaan van Auto Hebdo dat McLaren ‘naar verschillende mogelijke oplossingen kijkt’ met Honda omdat ‘het zo niet langer kan’.

Lees meer over

Honda Mclaren Turvey