McLaren-coureur Stoffel Vandoorne verscheen dankzij motorproblemen bij de Grand Prix van Bahrein niet eens aan de start van de race. De Belg noemt de situatie ‘beschamend.’

Voorafgaand aan de start van de Grote Prijs van Bahrein had de MCL32 van Vandoorne problemen met de MGU-H (een onderdeel van de motor dat warmte-energie omzet in elektrische energie, red.). Het team besloot daarom om de Belg helemaal niet te laten starten op het circuit van Bahrein, waar hij vorig jaar zijn debuut in de Formule 1 maakte.

Vandoorne was natuurlijk teleurgesteld en hoopt nu dat het team snel een oplossing voor het slepende probleem kan vinden. “Het was zonde dat we niet eens aan de start konden komen”, zegt de Belg. “Echt beschamend. We wisten vanaf het begin van het seizoen al dat we het moeilijk zouden krijgen. Het is niet leuk, maar het is op dit moment niet anders.”

“Het kan zo niet langer”
McLaren-aandeelhouder Mansour Ojjeh claimt dat het Britse team in een heuse “crisis” zit en er samen met motorleverancier Honda alles aan moet doen om eruit te komen. “Het kan zo niet langer”, zegt hij tegen het Franse Auto Hebdo. “De teleurstelling is gigantisch, zelfs voor Honda. Ze hebben de hand al in eigen boezem gestoken, maar zo komt McLaren er niet beter op te staan.”

Alonso Vandoorne F1 McLaren Honda

Ook teamgenoot Fernando Alonso wordt moedeloos van de problemen van McLaren-Honda. © Sutton Images

Testdagen
Bij de testdagen in Bahrein deze week neemt Vandoorne morgen plaats in de McLaren. Vandaag is het de beurt aan testrijder Oliver Turvey, die zijn MCL32 al na twee ronden naar binnen moest brengen met een probleem. Het zou gaan om een waterlek in het systeem. Er wordt volgens de laatste berichten hard gewerkt om de auto later vandaag weer de baan op te krijgen.