Ziggo Sport- en Grand Prix Radio-commentator Olav Mol maakt in de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine weer zijn inmiddels traditionele tussenrapport op. De grootste tegenvaller voor Mol? “Misschien toch wel Daniel Ricciardo.”

De Australiër is inmiddels halverwege zijn tweede seizoen met McLaren, maar weet nog altijd niet te stralen in het papaya-oranje. Teamgenoot Lando Norris is hem zowel op zaterdag als zondag doorgaans de baas. Het kwalificatieduel staat 11-2 voor Norris, qua WK-punten is het 76-19 voor Norris.

Tel erbij op dat Ricciardo een paar jaar geleden nog één van de smaakmakers van de Formule 1 was, en dan is hij ‘misschien toch wel de grootste tegenvaller’. Mol heeft ook wel een verklaring voor Ricciardo’s terugval, na zijn wissel van team. “Ik denk dat zijn gemis aan technische knowhow, wat een publiek geheim is, hem nu uiteindelijk parten speelt.”

“In het verleden kon Ricciardo zich bij veel dingen nog wel een weg eruit glimlachen. Niet meer”, constateert Mol. “Hij had niet verwacht dat hij zo’n taaie aan Norris zou hebben”, denkt Mol bovendien, met oog op bovenstaande cijfers.

Lees ook: ‘McLaren heeft Ricciardo verteld dat het hem in 2023 door Piastri wil vervangen’

Weinig te lachen

Al met al valt er voor de normaliter goedlachse Ricciardo dus steeds minder te lachen. Mol: “Ik heb ooit in een Australische podcast gezegd dat Daniel minder de clown moet uithangen en harder moet rijden. Je ziet nu vaker dan ooit voor de camera dat het clowneske wel weg is. Hij weet: ik lach me hier niet meer uit, word om mijn oren gereden.”

Het volledige tussenrapport van Olav Mol, waarin hij alle twintig coureurs onder de loep neemt, lees je in FORMULE 1 Magazine nr. 12. Mol heeft uiteraard een aantal verrassende namen in zijn top en flop 5 staan! FORMULE 1 Magazine nr. 12 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen – met gratis verzending in Nederland.