Max Verstappen is door de stewards van de FIA veroordeeld tot een taakstraf van twee dagen. De straf staat omschreven als “two days of public service at the direction of the FIA”. Verstappen moet zijn straf binnen zes maanden voldoen. 

De Nederlander clashte na afloop van de Grand Prix van Brazilië hard met Esteban Ocon van Force India. De twee kwamen tijdens de race met elkaar in botsing toen achterblijver Ocon leider Verstappen wilde passeren om zich te unlappen. Het incident koste Verstappen de overwinning en dus kwam hij kwaad verhaal halen bij Ocon. Daarbij schold hij de Fransman uit en duwde Verstappen hem meerdere keren.

Lees ook: Verhitte confrontatie Verstappen en Ocon na afloop bizarre race

“De stewards hebben van Verstappen begrepen dat hij ontzettend kwaad was over het incident. Hij heeft verklaard dat het niet zijn intentie is geweest om Ocon een klap te geven”, zo staat er in de beslissing van de FIA. “We begrijpen zijn passie maar sportmannen horen zich te beheersen en als rolmodel te dienen. Daar heeft Verstappen in gefaald.”

Wat de straf precies in zal houden, staat niet beschreven. Sebastian Vettel kreeg na zijn aanvaring met Hamilton in Baku eenzelfde soort taakstraf. De Duitser heeft toen seminars gegeven aan jonge coureurs.