Robin Frijns gaat in Abu Dhabi testen voor twee teams. Het was al bekend dat Sauber hem een kans geeft tijdens de talententest, maar met het winnen van de World Series-titel mag hij voor Red Bull Racing op de laatste testdag aan de slag.

Frijns stelde zondag in Barcelona de titel in de World Series by Renault veilig. Zijn opmars in de autosport is daarmee momenteel niet te stuiten. In 2010 werd hij Europees kampioen Formule BMW, vorig jaar won hij in de Formule Renault 2.0 en nu de 3.5-liter: de grote broer van dat kampioenschap. Hij is de eerste coureur die de twee Renault-titels direct achter elkaar wint en de eerste debutant sinds Robert Kubica die de titel in de 3.5-liter pakt. Dat was echter het eerste jaar van dat kampioenschap.

Toch is het jammer dat er een smetje op zijn kampioenschap is gekomen door zijn botsing met Jules Bianchi, want het blijft een prestatie van groot formaat om als debutant gelijk een rol van betekenis te spelen in het sterkste World Series-veld ooit. Dat staat nu wat minder op de voorgrond na zijn touché met Bianchi.

De stormachtige opkomst van Frijns in de lagere autosportklassen leverde hem al de interesse op van Sauber, waarvoor hij tijdens de talententest in Abu Dhabi mag gaan testen. Met het halen van de titel in de World Series mag hij ook gaan testen bij Red Bull Racing. Antonio Felix da Costa, de andere revelatie van het seizoen, test de eerste twee dagen voor de regerend kampioen. Frijns krijgt dus twee grote mogelijkheden om zijn clash met Bianchi te doen vergeten.