De Nederlandse coureurs Robin Frijns en Kevin Abbring komen in aanmerking voor een plaatsje in de eerste jaargang van de Young Driver Excellence Academy van de FIA.

Om daadwerkelijk toegelaten te worden tot de prestigieuze academie moeten Frijns (foto) en Abbring zich bewijzen tijdens een driedaagse test. Daarbij nemen ze het op tegen zeventien andere coureurs van heinde en verre, waaronder Bahrein, Israël en Nieuw-Zeeland. Ook de Belg Stoffel Vandoorne behoort tot de uitverkorenen.

De groep bevat kampioenen en racewinnaars uit onder meer de Formule BMW, F4 Eurocup, Formel Masters, Super 2000 en Junior World Rally Championship. Van 6 tot en met 8 februari mogen de genomineerden hun kunsten vertonen in het Oostenrijkse Melk. Op basis van prestaties, fitness, omgang met de media, teamwork en een psychologische test worden uiteindelijk tien coureurs toegelaten tot de Young Driver Excellence Academy.

De talenten worden begeleid door oud Formule 1-coureur Alexander Wurz en WRC-navigator Robert Reid. “Het is goed om te zien dat er zoveel getalenteerde coureurs zich hebben aangemeld voor het eerste jaar van de academie”, zegt Wurz. “Het geeft aan dat jonge rijders behoefte hebben aan dit soort training, zowel op als buiten het circuit.”

De volledige inschrijvingslijst (naam, leeftijd, land):
Kevin Abbring, 21, Nederland
Hamad Ahmed Al Fardan, 23, Bahrein
Paul-Loup Chatin, 19, Frankrijk
Albert Costa, 20, Spanje
Alon Day, 19, Israel
Philipp Eng, 20, Oostenrijk
Robin Frijns, 19, Nederland
Adam Gould, 23, Verenigd Koninkrijk
Timmy Hansen, 18, Zweden
Egon Kaur, 23, Estland
Andreas Mikkelsen, 21, Noorwegen
Josef Newgarden, 20, Verenigde Staten
Norman Nato, 18, Frankrijk
Alexander Rossi, 19, Verenigde Staten
Jan Skala, 19, Tsjechië
Richie Stanaway, 19, Nieuw Zeeland
Molly Taylor, 22, Australië
Stoffel Vandoorne, 18, België
Joni Wiman, 17, Finland