De eerste startpositie zat er niet in voor Nico Rosberg, maar dat betekent volgens de Mercedes-coureur niet dat zijn kansen in de Grand Prix van Maleisië zijn verkeken.

“Ik zal moeten leven met die tweede plek”, zegt Rosberg. “En we hebben van dit seizoen geleerd dat de tweede plek niet automatisch betekent dat winnen onmogelijk is. Daar hebben we al heel wat voorbeelden van gezien. Ik ben nog steeds optimistisch voor morgen.”

Rosbergs teamgenoot Lewis Hamilton liet onlangs op Monza nog zien wat Rosberg bedoelt. De Brit vertrok toen van pole, maar verprutste zijn start. Daardoor kon Rosberg de overwinning pakken.

In de kwalificatie op het Sepang International Circuit was Hamilton Rosberg flink te snel af. Het verschil tussen de rivalen bedroeg meer dan een halve seconde. Daar kan Rosberg zichzelf grotendeels de schuld van geven, want zijn eerste run in Q3 mislukte omdat hij van de baan schoot, waarna hij in de tweede run zijn laatste kans op pole om zeep hielp met een fout in de laatste bocht.

“Ik ging natuurlijk voor pole, wat zou ik anders op de baan te zoeken hebben”, verzekert Rosberg. “Maar Lewis’ rondje was heel snel dus het was sowieso moeilijk. Ik zat er nog dicht bij, maar ik maakte een fout in de laatste bocht. Er klopte iets niet op die plek, ik kon de instellingen niet goed krijgen en had er veel overstuur.”