Sebastian Vettel heeft de ‘World Champions of Art’-collectie, dat bestaat uit schilderijen van alle tweeëndertig wereldkampioenen van de Formule 1, overgekocht.

Wat niet veel mensen weten is dat Sebastian Vettel al lang een diepe passie voor de geschiedenis van de Formule 1 heeft. Zijn persoonlijke collectie bestond al uit alle handtekeningen van alle 31 wereldkampioenen. Hij werd zelf in 2010 de 32e en laatste kampioen. Vanaf heden is de Duitser nu ook trots eigenaar van de speciale wereldkampioenencollectie die zijn gemaakt door Mark Dickens, een internationaal erkende kunstenaar, in samenwerking met Keith Sutton van Sutton Images.

Een uniek aspect van de schilderijen zijn de quotes over de wereldkampioenen. Hierin werden coureurs en leidende autosport persoonlijkheden gevraagd wat er zo kenmerkend was aan een bepaalde wereldkampioen. Zo uitte Kimi Raikkönen zich bijvoorbeeld lovend over James Hunt: ”Genie, legende, party animal, playboy… wereldkampioen.. perfect!”

Sebastian Vettel vertelde over zijn aankoop: ”Ik heb al heel lang een interesse in de historie van de Formule 1 en de kampioenen in de sport. Toen ik hoorde over dit project van Keith Sutton, was ik meteen gefascineerd, maar het was pas toen ik het origineel kunstwerk zag dat ik me realiseerde hoe indrukwekkend het was.”