Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher is gewond geraakt bij een ski-ongeluk in Frankrijk en opgenomen in het ziekenhuis. Daar wordt hij kunstmatig in coma gehouden om zijn herstelkansen te bevorderen.

Volgens het Franse Europe 1 was Schumacher aan het skiën in het Franse Méribel toen hij ten val kwam. De Duitser zou daarbij hoofdletsel hebben opgelopen en ‘zwaar gewond’ naar het ziekenhuis zijn afgevoerd.

Tegenover het eveneens Franse radiostation RMC heeft de directeur van de ski-piste, zo bericht de BBC althans, bevestigd dat de 44-jarige Schumacher gewond is geraakt, al zegt hij niet te weten hoe ernstig de verwondingen zijn. Volgens dit bericht is Schumacher per helikopter van de ski-piste vervoerd naar een ziekenhuis in Grenoble en wordt er door de politie onderzoek gedaan naar het ongeluk.

Schumacher
Michael Schumacher reed van 1991 tot en met 2006 én van 2010 tot en met 2012 Formule 1. Hij kwam in zijn negentien seizoenen in de sport tot 306 Grands Prix, 91 overwinningen en zeven wereldtitels, waarmee hij de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de koningsklasse is.

Update – 14:45: De directeur van het ski resort, Cristophe Gernignon-Lecomte, heeft aan RMC verteld dat het meevalt met Schumachers verwondingen. De oud-Formule 1-coureur was bij bewustzijn op het moment dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht en volgens Gernignon-Lecomte zijn de verwondingen – ook al gaat het mogelijk om een hoofdwond – ‘niet van serieuze aard’.

Update – 17:06: Terwijl verschillende berichten de ronde doen over hoe serieus de verwondingen van Schumacher zijn, heeft zijn manager en woordvoerder Sabine Kehm in gesprek met het Duitse persbureau SID aangegeven dat de zevenvoudig wereldkampioen in het ziekenhuis ligt en ‘professionele medische verzorging’ krijgt naar aanleiding van zijn ongeluk.

Update – 22.30: Franse media melden dat de situatie van Michael Schumacher is verslechterd. Hij zou een hersenbloeding hebben gehad en in levensgevaar zijn. Het management van Schumacher zal later op de avond met een verklaring komen.

Update – 23:08: Het management van Schumacher heeft tegenover SID verklaard dat Schumachers situatie inderdaad kritiek is, hij hersenletsel heeft en in coma ligt. “Bij aankomst in het ziekenhuis, had hij hoofdletsel waaraan hij gelijk geopereerd moest worden en lag hij in een coma”, laat zijn management weten in een hernieuwde verklaring.

Update – 0:03: Het ziekenhuis van Grenoble geeftmorgenochtend om 11:00 uur een persconferentie met betrekking tot de gesteldheid van Schumacher.

Update – Maandag – 11:07: De artsen die Schumacher hebben geopereerd en verzorgen hebben in een persconferentie verklaard dat de oud-Formule 1-coureur nog altijd in kritieke toestand verkeert. De Duitser wordt kunstmatig in coma gehouden ‘om zodoende te proberen de hersenbloeding en druk op zijn hersenen te beperken’, legt één van de artsen uit.

Over het herstel van Schumacher – wiens situatie ‘van uur-tot-uur wordt bekeken’ – kunnen de artsen vooralsnog niks zeggen, behalve dat een medisch team constant met hem bezig is en er op het moment geen plannen zijn voor verdere operaties. “Het gaat om een zeer serieuze situatie en hij vecht voor zijn leven, maar het is mogelijk dat hij er goed uit komt.”

Behalve dat Schumacher continu wordt bijgestaan door medici, is zijn familie tevens aanwezig om hem te steunen. Daarnaast hebben ook Jean Todt, Ross Brawn en voormalig Formule 1-coureur Olivier Panis het ziekenhuis bezocht.