*

US F1 hoopt in Europa aan te sluiten

Redactie

Redactie

20 februari 2010 12:39

US F1 hoopt in Europa aan te sluiten

US F1 is met de FIA in gesprek om pas vanaf de eerste Europese Grand Prix – begin mei in Spanje – aan te mogen sluiten. Dit bevestigt mede-oprichter Ken Anderson. “De FIA probeert ons te helpen.”De toekomst van US F1 is al enige tijd onduidelijk en de berichten die de laatste tijd naar buiten komen, zijn niet bepaald positief. Niet voor niks is er een discussie gaande hoeveel races teams mogen missen.

Vier Grands Prix, hoopt de Amerikaanse renstal. “In een ideale wereld slaan we de eerste vier races over en sluiten we in Barcelona aan”, aldus Anderson in gesprek met de New York Times. “We zijn erover in gesprek met de FIA.”

De FIA liet in eerste instantie weten dat teams helemaal geen race mogen missen. Dit nadat preses Jean Todt had verklaard dat drie absenties geen probleem zouden zijn. Volgens Anderson heeft de autosportbond het beste met US F1 voor.

“Wat is het nut om ons te bestraffen als we er niet op tijd klaar voor zijn, we hebben een startbewijs gekregen en de eerste keer dat we tegenslag ervaren, moeten we bestraft worden zodat ons hele project in de soep loopt? Dat zijn niet de signalen die ik opvang, de FIA wil ons helpen.”

Anderson verduidelijkt dat op het moment alles afhangt van het bij elkaar krijgen van sponsorgeld.

KVN

Lees meer over

Vraag Het De Redactie

Gerelateerd