Campos Meta heeft bevestigd dat José Ramon Carabante het team heeft overgenomen. Carabante benoemt Colin Kolles per direct tot teambaas, wat betekent dat oprichter Adrian Campos niet langer de scepter zwaait.Carabante was al aan Campos Meta verbonden als aandeelhouder, zijn rol wordt nu opgeschaald omdat hij de meerderheid van de aandelen in bezit heeft genomen. Over de prijs wordt niks gemeld.

Niet alleen is Campos Meta overgenomen, Carabante is ervan overtuigd dat de renstal in 2010 deelneemt aan het WK. “Daarvoor wil ik Bernie Ecclestone bedanken, want hij heeft een belangrijke rol gespeeld.”

“De reddingsoperatie is een race tegen de klok geworden, maar we hebben het gered. Ons doel is nu om bij ons debuut in Bahrein met twee competitieve wagens aan de start te staan”, aldus de Spaanse investeerder.

Carabante voegt toe dat het team in Spanje blijft gehuisvest. Kolles is aangesteld om er zeker van te zijn dat alles loopt zoals het moet zodat Campos Meta op tijd gereed is voor zijn debuut in Bahrein. De Duitse Roemeen werkte in het verleden voor Midland en Spyker.

“Deze uitdaging kon ik niet weerstaan”, aldus Kolles. “Ik heb er enorm veel zin in om bij dit nieuwe team aan de slag te gaan. De komende tien dagen gebruiken we om de stand van zaken op te nemen en de benodigde sponsoring te vinden.”

Coureur Bruno Senna blijft bij Campos Meta onder contract staan.

KVN