*

Webber voorzichtig over snelheid Red Bull

Redactie

Redactie

20 februari 2010 12:33

Webber voorzichtig over snelheid Red Bull

Mark Webber durft nog niet hardop te zeggen waar Red Bull staat ten opzichte van de concurrentie. Dit vertelde hij nadat hij vrijdag op Jerez de snelste dagtijd noteerde. “In de basis is de RB6 een goede auto.”Red Bull hoopt komend seizoen te laten zien dat de goede prestaties in 2009, het team streed lang mee om beide WK’s, niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Of dat lukt, is nog even afwachten, aldus Webber.

“Vandaag (vrijdag, red.) liep alles naar wens, volgende week kan het weer anders zijn”, vertelt de Australiër. “Het gaat erom dat we deze weken zoveel mogelijk progressie boeken en goed voorbereid aan de start staan.”

Webber durft de bewering aan dat de door ontwerper Adrian Newey getekende RB6 een goede auto is, maar hoe goed precies, dat is hem nog niet duidelijk. “Ik weet nog niet waar we staan in verhouding tot McLaren en Ferrari.”

“De basis van onze nieuwe auto is goed, zoveel is zeker. Maar we hebben nog veel te leren en er ligt nog veel werk te wachten. De banden zijn cruciaal, net als een tennisracket dat voor Roger Federer is. Maar er is nog veel onzeker.”

KVN

Lees meer over

Vraag Het De Redactie

Gerelateerd