*

Valsecchi: ‘Verstappen bracht me in lastig parket’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

1 jaar geleden

Valsecchi: ‘Verstappen bracht me in lastig parket’
Sutton Images

Als coureur haalde Davide Valsecchi de Formule 1 niet, maar als presentator bij Sky Italia maakt hij de titanenstrijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel toch van nabij mee. En daar geniet hij met volle teugen van.

Hoe kijk jij aan tegen het duel tussen Hamilton en Vettel?
“Ik smul ervan. Het zijn ware idolen; mensen willen net als zij zijn. Het zijn fantastische coureurs die op het scherp van de snede strijden. Als coureur bewonder ik hun strijdlust. Hamilton is geweldig in de kwalificaties en blijft knokken in de races, Vettel is enorm snel en gedreven. Op dit moment zijn zij echt de twee beste coureurs.”

En Max Verstappen dan?
“Mán, hij heeft me in een lastig parket gebracht! Ik roep al jaren dat mensen hem in de gaten moeten houden, omdat hij uit het echte racehout is gesneden en de beste is in inhaalmanoeuvres. Alleen ging hij het de Ferrari-coureurs lastig maken en kreeg iedereen in Italië een hekel aan hem, terwijl ik hem fantastisch vind. Dat was een groot probleem. Maar na zijn overwinning en succesreeks erkende iedereen zijn talent en prestaties Ik weet zeker dat hij een toekomstig kampioen is. ”

Misschien wel bij Ferrari?
“Volgend jaar zal dat lastig gaan, omdat hij een contract heeft bij Red Bull, maar wellicht in de toekomst. Elk team wil hem graag hebben. Kijk alleen maar hoeveel fans hij wereldwijd heeft. Mensen houden van zijn persoonlijkheid, ook al is hij soms een beetje eigenzinnig. Maar Räikkönen is ook een beetje buitenissig en enorm populair. Het belangrijkste is wat een coureur op de baan laat zien.”

Lees het interview met Davide Valsecchi in nummer 10 van Formule 1. Met verder onder meer alles over de Grands Prix van Oostenrijk en Engeland, interviews met Paddy Lowe en Rob Kamphues en een kijkje in de pitbox van Toro Rosso. Bestel hem hier online.